• Начало
  • Упражняване на правото на отказ

Упражняване на правото на отказ

Информация относно упражняване правото на отказ от договора

Право на отказ от договора от разстояние или извън търговския обект.
Имате право да се откажете от настоящия договор, без да посочвате причини за това, в срок 14 дни.
Задължително условие е стоките да са в първоначалния търговски вид, без нарушена опаковка и без да са използвани.
Срокът за отказ е 14 дни считано от дата:
а) при договор за продажба, при който стоката се доставя еднократно: датата, на която Вие или
трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на стоките;
или
б) при договор, съгласно който потребителят поръчва много стоки с една поръчка, които се
доставят поотделно: датата, на която Вие или трето лице, различно от превозвача и посочено от Вас, сте влезли във владение на последната стока;

За да упражните правото си на отказ, трябва да ни уведомите за Вашето име, настоящ адрес ,телефонен номер и електронен адрес и за решението си да се откажете от договора с недвусмислено заявление на електронен адрес juniobg@abv.bg или чрез Формата за връщане на продукт .

Ние незабавно ще Ви изпратим по електронна поща съобщение за потвърждение на получаването на отказа.

За да спазите срока за отказ от договора, е достатъчно да изпратите съобщението си относно упражняването на право на отказ преди изтичането на срока за отказ от договора.

Действие на отказа.

Ако се откажете от настоящия договор, ние ще Ви възстановим всички плащания, които смеполучили от Вас, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи,свързани с избран от Вас начин на доставка, различен от най-евтиния стандартен начин на доставка, предлаган от нас), без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 работни дни считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор.

Ще извършим възстановяването, като използваме същото платежно средство, използвано от Вас при първоначалната транзакция, освен ако Вие изрично не се съгласите за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за Вас.

Джунио ЕООД има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

Ако към момента на упражняване на правото си на отказ Вие вече сте е получили стоки във връзка с договора се прилагат следните правила:

1. Очакваме да ни изпратите или да върнете обратно стоките към физическия ни магазин от където е тръгнала стоката без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който сте ни информирали за отказа си от настоящия договор. Срокът се счита за спазен, ако ни изпратите обратно стоките преди изтичането на 14-дневния срок.

Вие трябва да поемете преките разходи по връщане на стоките. Разходите се очаква да не надвишат приблизително разходите, които /ако/ сте заплатили на куриерската фирма при получаването на доставката на стоките от Джунио ЕООД.
За връщането на стока, относно която сте упражнили правото си на отказ от договора, можете да ползвате услугите и на която и да е лицензирана куриерска фирма.

14-дневният срок за отказ не важи за:

Стоки, изработени по поръчка или явно персонализирани.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки